Samenstelling Raad van Bestuur

Het dagelijks bestuur van de bank is opgedragen aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden, waarvan één voorzitter, en staat onder toezicht van de Raad van Commissarissen. De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur worden benoemd en ontslagen door de Raad van Commissarissen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Gita SaldenGita Salden (1968), Chief executive officer

Benoemd tot bestuursvoorzitter 1 januari 2018. De benoeming als voorzitter Raad van Bestuur is voor een periode van vier jaar. Deze benoeming kan worden verlengd.

In relatie met haar functie bij BNG Bank is mevrouw Salden bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Daarnaast is mevrouw Salden voorzitter van het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) Financiering Energietransitie.Olivier LabeOlivier Labe (1969), chief financial officer

Benoemd 1 mei 2015, herbenoemd per 1 mei 2019. De benoeming als lid Raad van Bestuur is voor een periode van vier jaar. Deze benoeming kan worden verlengd.

In relatie met zijn functie bij BNG Bank is de heer Labe voorzitter van de Raad van Commissarissen van BNG-dochtermaatschappij Hypotheekfonds voor Overheidspersoneel BV en Lid van de Raad van Toezicht van Stichting BNG Duurzaamheidsfonds.

Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van ASR Vermogensbeheer N.V. en is hij lid van de Raad van Advies van de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

John ReichardtJohn Reichardt (1958), chief Risk Officer

Benoemd 15 oktober 2008, herbenoemd 15 oktober 2012 en 15 oktober 2016. De benoeming als lid Raad van Bestuur is voor een periode van vier jaar. Deze benoeming kan worden verlengd.

In relatie met zijn functie bij BNG bank is de heer Reichardt voorzitter van de Raad van Commissarissen van Data B. Holding BV en van BNG-dochtermaatschappij BNG Gebiedsontwikkeling BV, lid van de Raad van Commissarissen van BOEI BV, lid van de Commissie Toezichtzaken van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en lid van de Raad van Commissarissen van BNG-dochtermaatschappij Hypotheekfonds voor Overheidspersoneel BV.
Daarnaast is de heer Reichardt lid van de Raad van Toezicht van de RDW.

Relevante links

Trefwoorden: Tags: Raad van Bestuur
 

 Content Query