Global Goals Social Impact Challenge

Ondernemers maken met de Global Goals Social Impact Challenge kans op financiering van hun duurzame businessplan.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Op 9 en 11 oktober waren de halve finales. De ondernemers achter de meest veelbelovende ideeën pitchten hun ideeën aan de voorrondejury.

De vier finalisten zijn:

  • Thijs Zwakman, Quickpanell
  • Vincent Ruijter, iwell
  • Shirley Schijvens, Schijvens Confectiefabriek Hilvarenbeek
  • Roel Bleumer, Volta Energy

De finalisten worden door BNG Bank, VNG en Social Impact Factory begeleid in het uitwerken van hun plan. Ze worden uitgenodigd om hun uitgewerkte businessplan op de landelijke finale op 28 november 2018 te pitchen voor de landelijke jury en een publiek, in het Atrium van de VNG in Den Haag.

U bent van harte welkom deze middag bij te wonen en kennis te maken met de duurzame initiatieven van de deelnemende ondernemer. Aanmelden kan via de website van de VNG.

Video halve finales


Aanleiding

Global Goals for Sustainable Development (SDG's), grondstoffen- en klimaatakkoorden; dagelijks lezen we over alle ambities rondom duurzaamheid. Nederlandse gemeenten, ondersteund door VNG's Gemeenten4GlobalGoals campagne, staan voor een enorme uitdaging om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen.

Tegelijkertijd start een derde van alle nieuwe ondernemingen vanuit een sociale of ecologische missie. Maar deze ondernemingen merken vaak dat de financiering van hun ideeën lastig is, wat de schaal en impact beperkt. Met deze challenge brengen BNG Bank & VNG gemeenten, ondernemers en financiering bij elkaar!

inzendingen

Ideeën moeten bijdragen aan Global Goal 12: Verantwoorde consumptie & productie en relevant zijn voor de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten. De topcategorieën van de ingezonden ideeën: energietransitie, afval en recycling, en duurzamere consumptie- en productiepatronen.

Gemeenten4GlobalGoals

De Challenge wordt georganiseerd in het kader van de Gemeenten4GlobalGoals campagne door VNG, BNG Bank en de Social Impact Factory. Via de Challenge zoeken we naar innovatieve oplossingen voor gemeenten die voor een grote uitdaging staan op het gebied van verduurzaming, en geven we ondernemers een kans om hun ideeën uit te werken

De challenge brengt je in contact met een relevant netwerk en legt een directe link naar gemeenten die je nodig hebt om je oplossing te implementeren. Ondernemers kunnen financiering vanaf 100.000 euro ontvangen voor hun idee. Voor een solide en schaalbaar businessplan is financiering van enkele tientallen miljoenen niet ondenkbaar.

Ook plannen die niet als winnaar eindigen kunnen financiering ontvangen als ze toch interessant genoeg zijn. De financiering betreft een lening die, afhankelijk van de business case, kan komen van het BNG Duurzaamheidsfonds, BNG Bank en/of een derde financier. De grote uitdaging voor ondernemers is om een businesscase te bedenken die voldoende vertrouwen biedt aan deze financiers.

Logo's VNG, Gemeenten4GlobalGoals en BNG Bank
Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query