Global Goals Social Impact Challenge

Heb jij een idee over de aanpak van afvalstromen? Een circulair plan dat nog niet van de grond komt? Of een concept dat de transitie naar duurzame energie versnelt? BNG Bank en VNG zijn op zoek naar duurzame financierbare ideeën.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
Global Goals for Sustainable Development (SDG's), grondstoffen- en klimaatakkoorden; dagelijks lezen we over alle ambities rondom duurzaamheid. Nederlandse gemeenten, ondersteund door VNG's Gemeenten4GlobalGoals campagne, staan voor een enorme uitdaging om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen.

Tegelijkertijd start een derde van alle nieuwe ondernemingen vanuit een sociale of ecologische missie. Maar deze ondernemingen merken vaak dat de financiering van hun ideeën lastig is, wat de schaal en impact beperkt. Met deze challenge brengen BNG Bank & VNG gemeenten, ondernemers en financiering bij elkaar!

Daarom zijn BNG Bank en VNG op zoek naar financierbare ideeën rondom energietransitie, afval en circulaire economie om zo veel mogelijk impact te maken, met name op Global Goal 12: 'Verantwoorde consumptie & productie'.

Voor wie?

Organisaties en bedrijven, van start-up en stichting tot gevestigd bedrijf met een innovatief en ondernemend idee.

Heb jij een idee, project of product dat:

  • bijdraagt aan duurzamere consumptie- en productiepatronen of de circulaire economie versnelt?
  • afvalstromen efficiënter aanpakt of milieuvriendelijker omgaat met afval en recycling?
  • gebruik van vervuilende, fossiele energiebronnen vermindert ofwel de overstap naar volledig duurzame energiebronnen realiseert?
  • relevant is voor het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten?
  • bijdraagt aan de Global Goals?

De challenge brengt je in contact met een relevant netwerk en legt een directe link naar gemeenten die je nodig hebt om je oplossing te implementeren. Ondernemers kunnen financiering vanaf 100.000 euro ontvangen voor hun idee. Voor een solide en schaalbaar businessplan is financiering van enkele tientallen miljoenen niet ondenkbaar. Ook plannen die niet als winnaar eindigen kunnen financiering ontvangen als ze toch interessant genoeg zijn. De financiering betreft een lening die, afhankelijk van de business case, kan komen van het BNG Duurzaamheidsfonds, BNG Bank en/of een derde financier.  De grote uitdaging voor ondernemers is om een businesscase te bedenken die voldoende vertrouwen biedt aan deze financiers.

Je maakt kans op een lening vanaf EUR 100.000 mét de professionele begeleiding die nodig is om tot een sterk businessplan met financierbare business case te komen.

Meedoen

Wil je bijdragen aan een betere wereld? Schrijf je vóór maandag 10 september 2018 in met jouw sociaal ondernemende idee en maak kans op begeleiding en financiering voor jouw idee!

Kijk voor meer informatie op de VNG website.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid; Globalgoals
Yes

 Content Query