Zwemcentrum Rotterdam wint StiB-award 2018

  • update:  
  • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
Het mede door BNG Bank gefinancierde Zwemcentrum Rotterdam heeft als aanjager van de ontwikkeling Hart van Zuid de Steden in Beweging award (StiB) 2018 gewonnen. De award is bedoeld voor projecten met impact die hun omgeving op sociale, economische en duurzame wijze vooruithelpen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Op 22 januari 2018 is het Zwemcentrum Rotterdam geopend. Het zwembad is de aanjager van ontwikkeling in zowel het fysieke als het sociale domein. De jury: "Het zwembad heeft een verbindende kracht in de wijk en biedt niet alleen ruimte aan sport, maar ook voor kantoor, retail en horeca. Daarbij verstevigt dit object het DNA van Rotterdam."

 Foto © Ronald Tilleman

Het Zwemcentrum is gerealiseerd in het oude stadsdeelkantoor van Charlois. Het transformatieproject aan de Gooilandsingel biedt nu ook onderdak aan een stadswinkel, fitness, Albion-winkel en horecagelegenheden. Kraaijvanger Architects heeft Zwemcentrum Rotterdam ontworpen. Tevens is Kraaijvanger stedenbouwkundig supervisor van het masterplan Hart van Zuid Rotterdam.

Hart van Zuid Rotterdam

Hart van Zuid is een goed voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling met een innovatief contract, waarbij in nauwe samenwerking met gemeente en omwonenden een bruisend stadshart voor Rotterdam Zuid wordt ontwikkeld. FOTO © RONALD TILLEMAN


Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query