Huisvesting voor 's Heeren Loo Zorggroep
23 mei 2013 - Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11), Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
Grootste instelling in de verstandelijke gehandicaptenzorg
's Heeren Loo Zorggroep is met veertienduizend medewerkers en een begroting van meer dan zeshonderd miljoen euro Nederland's grootste instelling in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Investeringen in vastgoed zijn noodzakelijk omdat veel huisvesting inmiddels gedateerd is. ’s Heeren Loo Zorggroep kan net als andere instellingen in de verstandelijke gehandicaptenzorg slechts een deel van de benodigde investeringen zelf bekostigen. Daarom is een lening noodzakelijk.
Kredietverlening
De afgelopen vier jaar werd een bedrag van 175 miljoen euro geïnvesteerd. 's Heeren Loo Zorggroep kon zelf bepalen op welk moment en in welke omvang de kortlopende leningen werden omgezet in langlopende leningen. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ) was nauw betrokken bij het proces en adviseeerde bij aanvang positief over dit financieringsarrangement.
Gedreven door maatschappelijke impact
BNG Bank is van en voor de publieke sector. Alles wat we doen staat in het teken van het maken van maatschappelijke impact. We voeren hierover het gesprek met onze klanten. We maken op basis daarvan keuzes. Bij ons draait het niet om winst, maar om maatschappelijke impact. Dat is onze drijfveer.
EUR 175 miljoen
BNG Bank, ABN AMRO Bank en ING Bank
BNG Bank draagt als partner van woningcorporaties bij aan betaalbare en leefbare wijken.
BNG Bank draagt als partner van gemeenten bij aan betaalbare publieke en sociale voorzieningen.
BNG Bank draagt bij aan toegankelijke en betaalbare zorg.
BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van zorgvastgoed.